God morgon! Det har kommit mera snö inatt, det är så gnistrande och vackert ute. Egentligen skulle jag vilja ta på mig löparskorna och fara ut men jag ska försöka hålla mig. Jag försöker hålla en vilodag mellan rundorna, för att skona knän och höfter som tar stryk av vinterunderlaget. Så fint att det känns så! Det var exakt det suget jag var ute efter när jag bestämde mig för att springa många gånger i år.

Utsikten från köksbordet.

Tre bra från veckan som var:

  • Hjalmar som skrattar högt när han läser Peters gamla Kalle Anka-pocketar. Sen kommer han och berättar vad han har läst och det är så roligt att han knappt kan förklara. Jag skrattar åt honom så tårarna rinner. Så kul att han läser och läser.
  • Smidiga dagislämningar och hämtningar. Morgonrutinerna har löpt på utan tjafs och Alfred har varit på humör både vid lämning och hämtning. En jobbig dagislämning förkortar livet med 7 minuter (helt ovetenskaplig hittepåfakta som säkert stämmer).
  • Träningskortet! Nu har jag fixat ett 10-gångerskort och ska försöka få upp styrka i bålen så att löpningen och vardagen med mänsklig kettlebell fungerar bättre.

Tre bra från veckan som kommer:

  • Helgen i Helsingfors, ska träffa fina vänner och gå på finsk ståuppkomik.
  • Hänga med Ellen på dagarna. På tal om smidiga lämningar och hämtningar på dagis, Ellen sitter snällt kvar i bilen när jag går iväg med pojkarna. På morgonen tar hon oftast en tupplur. Världens bästa bebis. Nu har hon börjat vinka varje gång hon ser någon. Hur mycket höjs inte en promenad till köket om man möts av en glad vinkande bebis på vägen? Jättemycket.
  • Ljuset. Det är ljust på kvällarna och solen värmer. Mars kan leverera bra vinterväder och om den inte gör det så vet man i alla fall att bättre tider är på kommande.

Bild: mamma

6