Min vän Jemppari efterlyste en ”vi-skiter-i-det-här-dag”. Den kan användas av småbarnsföräldrar när barnet/barnen totalvägrar allt en morgon. Hon lovade sin röst i det stundande valet till den politiker som kan fixa det.

Det blev en sån dag igår. Barnen vägrade ingenting eftersom jag inte väckte dom. Däremot vägrade jag väcka, tjata, stressa och köra iväg med sommardäck som Bambi på hal is till dagis i värsta skitvädret.

Det var en underbart lugn morgon med kaffe och Nyhetsmorgon. När jag till sist väckte dom en timme senare än vanligt började de vanliga protesterna, som utbyttes till illa dold förtjusning när jag förklarade läget.

Lite kanske jag ångrade mig närmare eftermiddagen efter att ha servat tre rastlösa avkommor hela dagen, men det är lika bra att carpa diemet ur den här vårdledigheten allt vad det går nu innan det är dags för jobb igen.

Idag fick dom fara till dagis, Hjalmar skulle till skolan och ha en lektion, det vill man ju inte missa. Jag och Ellen tar det lugnt och njuter av att vara tillfälligt isolerade igen. Tar en kaffe till och väntar ut vintern.

Vi påbörjade projekt trädgårdsland i helgen, när det fortfarande var vår. Jag blev så glad idag när jag såg att Sandra skrivit en odlingsguide för nybörjare. Precis vad jag behövde! I väntan på bättre tider.

7