Idag bjuder jag på en lista om mig själv (som jag snodde efter en googling), i brist på inspiration och för att presentera mig för eventuella nya läsare som hittat hit.

1. Fullständigt namn?
Sandra Maria Sjöström

2. Din längd?
168 cm

3. Ålder?
Jag fyller snart 36. Jag var helt säker på att jag skulle bli 37. Fatta att jag fick ett helt år extra. Hur bra som helst. Det slår till och med den extra timmen man får när man ändrar till vintertid.

4. Hur bor du?
I ett vitt hus med gröna dörrar. Mitt i skogen. Med man, tre barn och en galen katt.

5. Vad är din civilstatus?
Gift med Peter sedan 8 år tillbaka. Om du går i giftastankar rekommenderar jag varmt nyårsdagen som datum, det är lätt att komma ihåg och så fint att börja varje nytt år med att fira bröllopsdag.

6. Har du syskon?
Japp, två yngre bröder.

7. Favoritbok?

Jag vet inte. Jag läser mest faktaböcker och barnböcker nuförtiden, lånade Michelle Obamas bok som e-bok men hann inte ens läsa hela innan lånet gick ut. Måste försöka få in mer läsning och mindre Candy Crush i vardagen..

8. Vad jobbar du med?
Jag jobbar med kundservice på bank. Men nu är jag vårdledig med Ellen.

9. Vad stod det i ditt senaste sms?

Kör försiktigt!

10. Vem ringde du sist?

Mamma (och det är sex dagar sen)

11. Hur svarar du i telefon?

”Hej” om det är någon i familjen, ”Sandra” om det är ett okänt nummer. Ofta missar jag att det ringer eftersom telefonen varit på ljudlös sedan Hjalmar började försöka sno den när han var runt ett år.

12. Vad ska du göra idag?

Jag har varit ute och sprungit och till frisören, så det jag skulle göra är redan gjort. Sen blir det tacopaj och bastu.

13. Vad är tre saker som ingen vet om dig?

Jag är som en öppen bok tycker jag själv. Men det som människor ofta tror är: 1. Att jag är perfektionist (kom på överraskningsbesök så försvinner den illusionen) 2. Att jag har massor med vänner (jag är jättedålig på att hålla kontakten med mina vänner och tycker att det är svårt att skaffa nya i vuxen ålder). 3. Att jag är modig. Själv skulle jag snarare säga impulsiv och framåtsträvande. Mycket görs med ett nervöst dunkande hjärta.

14. Gillar du kaffe?

Gillar är ett för svagt ord i detta sammanhang.

15. Vad äter du till frukost?

Två ägg med majonnäs. Kaffe, vatten och en multivitamin.

16. Vad spenderar du mest pengar på?

Resor, sprit och party. Nä jag skojar bara. Bostadslån, mat och sparande.

17. Var har du bott och var skulle du vilja bo?

Jag är ursprungligen från Hirvlax (Nykarleby), och bodde under studietiden i Åbo. Under några år bodde jag också varannan vecka på en färja.

Efter examen tänkte jag att jag kunde flytta vart som helst i hela världen. Men så träffade jag Peter och han var klar med sitt flyttande och ville bara bo på Åland.

Tur att jag trivs bra på Åland då.


18. Vad finns alltid i din handväska?

Telefon, socker och insulin.

19. Vad är din favoritägodel?

Telefonen är nog den som används mest. Mina nya brillor är också kära.

20. Hur mår du just nu?

Bra. Jag har allt jag behöver.

2