Redan torsdag! Veckorna bara flyger iväg. Torsdagar innebär att det blir helg för pojkarna, eftersom de är lediga på fredagar. Ingen dagislämning betyder en lugnare start på dagen för mig också. Pojkarna spelar fotboll på torsdagkvällar, och jag har börjat med löpträning i grupp. Synd att båda aktiviteterna är samtidigt, men än så länge har det gått bra att Ellen har hängt med till fotbollen som publik.

Löpningen ja – den hör absolut under kategorin hållbar hälsa. Mitt nyårslöfte för i år är att springa 180 gånger, och ikväll är den 28:e. Ganska bra med tanke på att vi har haft förkylningar och strömavbrott i en vecka. Vi kör intervaller varje torsdag, jag och några andra diabetiker. Sen diskuterar vi blodsockerkurvor och erfarenheter. Det är kul för vi peppar varandra, intervaller är inget jag pysslar med på egen hand. Det är också svårt att lära sig att springa rätt, efter att ”bara ha sprungit” i över 20 år.

Jag läste Hjärnstark av Anders Hansen för att peppa mig inför att komma in i en rutin gällande löpningen, eftersom många rekommenderat den. Gör det du med, om motivationen tryter!

 

Varje torsdag kommer också ett nytt avsnitt av min podcast Sjömanshistorier, som du kan lyssna på i din vanliga poddspelare eller här om det intresserar. I dagens avsnitt hör vi Oscar berätta om hur det är att jobba till sjöss idag.

2