Nu är det vår! Påsken kom och gick, vi firade Ellen som fyller ett år på torsdag. Hon blev firad föregående helg också, när mina föräldrar var här på besök. Men det är inte varje dag man fyller år för första gången, så det gäller att fira ordentligt.

En ettåring kan vara så söt, en liten vinglig tant som går omkring och hittar på en massa projekt och gör roliga ljud, vinkar och skrattar. Men också otroligt viljestark, envis och kräver tillsyn varje sekund för att hon inte ska äta skräp/klättra/söndra något. En väldigt intensiv ålder.

Långfredagen började bra, jag sprang en mil för första gången efter Ellen. Vi har sprungit intervaller en gång/vecka hela våren, och det gör gott för löpningen. Jag har sprungit långa pass förut, halvmaratonsträckor, men tröttnade för att jag blev så trött och mådde så illa efteråt. Nu har jag mer kunskap och hjälpmedel för att hålla mitt blodsocker på en bra nivå under ett längre pass, så jag tänker åtminstone försöka springa hem från jobbet nån dag i sommar när vi fått cykelväg hela vägen från stan.

Långfredagen slutade mindre bra, då jag fick en kniv i högerhanden. Jag besparar er detaljerna men det slutade med tre stygn på akuten. Så onödigt i början av en långhelg när vi hade tänkte fixa lite på gården. Nå Peter har jobbat på och vi har kommit framåt med trädgårdslandet. Rådjuren är nyfikna på vad som finns i landet (ingenting ännu) och jag försöker klura på hur man ska få dom att hålla sig borta. Ull lär hålla dom på avstånd, så det vore ett alternativ om vi får tag på någon.

På tal om fixande på gården så är terrassbygget alldeles snart igång!

4