Jag blev äldre och fick en bok. Rekoguiden – fakta och tips för en mer hållbar vardag. Boken är tryckt 2014, och jag tycker faktiskt att det mesta är självklara saker. I förordet står det också att det är en bok om hållbarhet för dummies. Nu har jag bara bläddrat i den, ska lusläsa den vid tillfälle.

Det har nog hänt en hel del sedan 2014 på den här fronten. Jag kan bara tala för mig själv, men min hypotes är att det inte bara gäller mig. När vi båda jobbar försöker vi samåka om möjligt, vi komposterar och sopsorterar, vi har med oss egna kassar till matvaruaffären, vi undviker plaster i hygienprodukter och i köket, vi handlar gärna rättvist, ekologiskt och vegetariskt, vi försöker hålla koll på varifrån kött och fisk kommer, barnen ärver av varandra och får vissa kläder begagnade och så vidare.

De allra flesta som läser det här tänker nog check, check, check.

Litteratur om hållbarhet finns i mängd och massor, det här är en bok jag kan rekommendera för dig som vill få en helhetsbild av vad som är ”viktigast” och ”enklast”. Poddar finns också, jag har fått en del fina tips men jag har inte hunnit lyssna ännu. Ska ta tag i det asap.

2