Egentligen visste jag redan det här, och har försökt undvika det en tid. Plasttryck på barnkläder. Holmskan skrev till mig efter att hon varit på en föreläsning att man kan se (genom blodprov) att barn tar upp hormonförändrande kemikalier från kläder med plasttryck bara sekunder efter att de har kläderna direkt mot huden. Huj!

I morse när jag var ute och sprang lyssnade jag på ekofastapodden, avsnitt två och tog snabbt beslutet att det inte ska handlas nya kläder till barnen med plasttryck på. Ett så enkelt beslut att ta! När det gäller ärvda kläder och sådant vi redan har får vi försöka att använda men inte direkt mot huden.

Det är exakt sådana konkreta och enkla förändringar som jag söker. För mig känns det oöverkomligt svårt att börja forska kring material, ursprung och tillverkningsprocesser. Ett beslut i taget mot en hållbarare framtid. Win-win.

Jag rekommenderar ekofastapodden, lagom långa avsnitt och bra innehåll. Att lyssna på poddar när jag springer gör kanske inte löprundan till den snabbaste, men ibland är det skönt att bara tänka på något helt annat. Det blir inte så mycket lyssnande på dagarna just nu. Sedan Ellen började röra sig också på höjden känns det som att hon är aningen mer krävande.

6