Den här tiden på dagen! Jag och Ellen, som blir 10 månader idag har ätit lunch och hon har somnat i spjälsängen med sin kanin hårt i handen. Det enda som hörs är blåsten och diskmaskinen. Jag har kaffe i koppen och ska försöka fokusera på bloggen en stund.

Det var enklare att blogga för 13 år sen av många orsaker. För det första hade jag oceaner av tid, när jag bodde ensam i västra Åbo. Eller oceaner av tid hade jag inte, för det var rätt hård press att få undan studierna innan Bologna-processen, men i alla fall mer tid ensam och mer tid med tystnad runtomkring. Då var det inte heller någon press på skrivandet, utan hela meningen med bloggandet var att det skulle vara roligt. Det fanns inte lika mycket regler för hur man skulle bete sig på internet då, på gott och ont.

Sedan bloggen.fi tiden har jag försökt hålla liv i skrivandet på diverse bloggsidor, men det har runnit ut i sanden. Nu är det hög tid att återuppta intresset! Jag måste erkänna att jag känner mig lite ringrostig, men jag antar att övning ger färdighet.

Det som har hänt de senaste 13 åren är att jag har: Blivit klar med min (kulturjobbs)utbildning precis lagom till en begynnande finanskris, som följd av det jobbat på sjön och skaffat en (tradenom)utbildning till, börjat jobba på bank, gift mig och fått tre barn. Inte precis i den ordningen men jag kan säga att 13 år går snabbt när man har fullt upp.

Foto: mamma

Det var en tillbakablick, nu ska vi börja titta framåt!

2